Ahoj! Jsme parta z Hradce Králové. Neptejte se nás, co hrajeme za styl – jasný, že metal! A další škatulkování? To u nás, holt, nejde. Máme svůj styl. Hrajeme hudbu, která nás baví. Vše si skládáme sami – hudbu, aranže, texty. Texty samozřejmě pouze a výhradně v mateřském jazyce – proč? Ne proto, že bychom neuměli anglicky – ale proto, že jsme ČEŠI a jsme na to hrdí! Chceme, aby naše texty dávaly smysl, aby ten, kdo si je přečte, pochopil, o čem zpíváme a také, aby jste si s námi vy, naši fanoušci, mohli hezky zazpívat!

Kapela vznikala poměrně běžným způsobem. Dva bráchové se chtěli realizovat a začali skládat vlastní skladby (Jimbo a Vik – pro ty, kdo to nepochopili). Přidal se k nim hodně dobrý kamarád Kája, který kvůli vidině splněného snu mít metalovou kapelu nelenil a koupil si kytaru a začal cvičit. Tato trojice složila několik písniček, avšak post basáka ne a ne obsadit. Začal s námi Honza, který ale bohužel kvůli nedostatku času svou činnost ukončil. Když jsme vyzkoušeli pár dalších lidí a nikdy to nebylo ono, řekli jsme si, že se na to můžeme vykálet a cvičili jsme zatím ve třech. Jednou při zkoušce někdo zabouchal na dveře – my si samozřejmě mysleli, že máme nějakej průser nebo tak – a po otevření dveří na nás koukal zarostlej týpek a povídá „Čus, jdu si vás poslechnout.“ My samozřejmě „čůůs, čůůůs, …“ a koukali po sobě, kdo ho pozval. Nikdo se k ničemu neměl, tak se ho Vik zeptal: „A ty tu někoho znáš?“ a on: „neeee, slyšel jsem hudbu, tak se jdu mrknout, co se tady děje.“ A Vik na to: „tak to je hustý, no jasný, pojď. A jak se vlastně jmenuješ?“ Týpek na to: „Pidány“. A dodal: “ Ale koukám, že vám tady někdo chybí, ne?“ Vik na to:“ No jo, basák nám chybí – neumíš náhodou na basu? hahahaha …“ A on: “ Umím, ale nemám ji tady.“ Nám jen spadla držka na zem a Vik jen: „Támhle v rohu jedna je, tak si ji vezmi a pojď s námi hrát. Pidány ji vzal do ruky, hned se přidal a už to jelo! Domluvili jsme si pravidelný zkoušky, skládali songy a začali domlouvat koncerty a vymýšlet show! Vše šlo skvěle, měli jsme za sebou několik koncertů, ať už na soukromých akcích nebo veřejných vystoupeních, až se stalo to, co nikdo nechtěl, a to, že Pidány oznámil, že končí. Tím se uzavřela první kapitola a začala se psát druhá – kapela v přechodném období.Na postu basáka se opět vystřídalo pár lidí, jednu dobu už to vypadalo, že budeme opět komplet, ale pořád to nebylo ono.

Nastal zlom a my jsme se rozhodli, že si podáme inzerát. Měli jsme několik odpovědí, ale nejvíc se nám líbil týpek, kterej nám napsal a ani o inzerátu nevěděl. Říkal mu o nás jakýsi tajemný „Honza Lajnvébr“, kterého nikdo z kapely nezná a říkal, že hledáme basáka. Tak si nás googlil, zjistil kontakt a sešli jsme se na pívo. Vypadal v pohodě, po hubě jsme si nedali, zato piv a panáků požehnaně a řekli jsme si, že ho zkusíme. Byl to – světe div se – náš současný člen kapely, D’Artagnan, kterého jsme my tři mušketýři tak dlouho hledali a potřebovali – Tomáš. Ihned se chopil basy jako zkušený hráč a začali jsem makat na našich písničkách. Tomáš přispěl několika dobrými úpravami a také tím, že ze svého hrdla umí vyloudit nejeden čistý tón. A tak jsme tu! MY! METANOL! A cvičíme a cvičíme, abyste slyšeli přepracované písničky doladěné do posledního detailu a připravujeme se na nahrávání našeho prvního CD, které plánujeme vydat v roce 2017! Těšíme se na vás na koncertech!

MY JSME METANOL!!!